pulsuri de seara

1.


Lucian Mindruta Biserica tace, desi exact asta e domeniul ei: Pacatul. Si Pacatosul.
Ionut Cristian Biserica tace malc. Inca mai au nevoie de bani pentru Catedrala.
Diana Rus: Vorbim despre o institutie care, din punct de vedere MORAL, ar trebui sa se sesizeze in cazuri de incalcari ale legilor (in primul rand morale, crestine). Si atunci intreb... DE CE SE TACE?
Sorin Soare: Biserica a avut 2000 de ani sa învețe oamenii ca porunca a 7-a nu trebuie încălcată. Acum, când se întâmpla încălcarea, oficial, tace! Asta e păcatul ei!
Marius Matei: Cu dumnezeu pe buze am ajuns unde suntem, ca neam. Preotii s-au imbogatit, biserica a devenit o afacere al dracului de prospera si preotimea refuza sa accepte schimbarea de paradigma.
Vladimir Bogdan: BOR este un alt partid. Care dă Cezarului ceea ce i s-ar cuveni numai Domnului. Dă... dar și primește. Mai ales de furat!
Nicoleta Militaru: Cea mai mare frauda fiscala si inselaciune din istorie o face biserica.
Valentin Ile: E simplu - în biserica română există porunci clare : să nu ucizi, să nu furi, să nu te iei în gură cu sponsorul, să faci ce zice sponsorul etc…
Secre Andy: Are biserica dreptul moral sa se erijeze in pastor al neamului doar cand ii convine? daca voia cu adevarat sa fie un far calauzitor, trebuia sa aibă un punct de vedere. Insa, cum Catedralele nu se fac cu bani picați din cer, ci de la Guvern, adopta alt dicton creștinesc: "capul plecat, sabia nu-l taie".
Razvan Costache: Biserica a fost prima care a facut intotdeauna pact cu puterea, contrar intereselor celor multi.
Sorin Ciobanu Biserica propovăduiește: sa nu furi, sa nu faci rău aproapelui tău, sa nu înșeli etc. Nimeni din cei care conduc azi tara nu a făcut Religia la școală. Poate, dacă o făceau, nu mai furau azi de la aproapele lor. Sa nu punem Biserica sa facă opoziție în locul nostru și al instituțiilor abilitate.
George Curinîi: Isus spune "am fost in inchisoare si m-ati vizitat" (Mt. 25, 36). Nu vad nimic scris de gratiere si amnistie.
Lev Alecsandri: Sa nu ne așteptăm la un punct de vedere, eventual va aduce un amendament la acest OUG, ca, înainte de grațiere, păcătosul sa se pocăiască și sa dea ceva din ce-a furat către biserica.
Lorena Lupu E bine că tace. Dacă ar lua cuvântul, ar fi: "Ce criminali sunt cei care nu vor să ierte păcate"!
Camelia Enache M-am saturat de iertare, intodeauna punem pe primul loc pacatosul. De ce nu punem pe primul loc víctima?
Torcea Catalin: Iarta, dar nu pe degeaba. la Dumnezeu nimic nu e gratis.. El iti cere ceva.. cat poti, nu conteaza cantitatea, ci doar masura puterii tale.. o lacrima de cainta pt greseli, o secunda de cainta, un gand de imbunatatire.. trebuie sa ii dai ceva si… te iarta!
Torcea Catalin: In viata bisericeasca exista termenul de IERTARE, de fapt cam asta sta la baza credintei ortodoxe... iertarea pacatelor... Asadar, pt biserica, cel mai mare ucigas, daca se caieste si spovedeste, primind iertare, este ca un om nou.
Daniel Pintilie: Pentru religia ortodoxa e destul de clar. A fura este păcat. A fi iertat pentru păcat înseamnă pocăință (îți pare rău) și canon (a remedia furtul, care trebuie întors înzeci,t și a face fapte bune, in plus, fata de remediere). niciunul din hotii din politica noastră
nu practica nimic din ce afișează. Și asta e vizibil prin toate faptele lor și prin simpla nerecunoaștere a păcatului. Ei cred ca furtul e un drept de al lor!
Danna Caraian: Biserica tace? Ce se propovaduieste in TOATE Bisericile zi-lumina de secole: sa nu mai pacatuiesti. Se infiereaza pacatul! Astia de sunt prin puscarii au ajuns acolo TOCMAI pentru ca nu sunt dusi la Biserica, pentru ei Dumnezeu nu exista si nici Legile Lui morale. Dumnezeu nu paraseste pe nimeni, omul Il paraseste pe El, incalcandu-i poruncile si pildele si traind asa cum DUMNEZEU INTERZICE. Insa pentru fiii risipitori este loc de intorcere, important e sa-si vina in fire. Sa se uite inauntrul lor, sa recunoasca ce i-a dus unde i-a dus - fiecare isi stie pacatele si viciile care il tin departe de Dumnezeu (nu doar pe cei pe care calea aleasa i-a dus in puscarie, ci si pe ceilati) si SA SE OPREASCA. Sa intoarca spatele felului desert de vietuire fara Dumnezeu, sa puna punct si sa o ia de la capat.
Gena Grünberg: Isaia ( Cap. XXVI ): "Daca de cel fara de lege ne este mila, el nu mai invata ce este dreptatea s,i in pamantul celor sfinti, va savarsi strambatatea."
Elena Rizica Stefanescu: Legea talionului (ochi pt ochi...) a fost instituita tocmai pt a limita setea de răzbunare a victimei, in sensul ca vinovatul singur va raspunde pentru fapta sa (nu familia, prietenii, comunitatea...) și, cu aceeași măsura (ochi pentru ochi, mâna pentru mâna, biata pentru viața)... Deci, ca și amnistia și grațierea, ochi pt ochi este tot o lege... Divinitatea a cerut ca cel care l-a ucis pe Abel sa fie lăsat sa ispășească pedeapsa in libertate, fiind supus oprobriului public, dar aruncând asupra celor care i-ar lua viața un rău și mai mare. Biserica, intr-un fel sau altul a dat măsura faptelor omenirii... prin acea "mâna" nevazuta cu care împarte dreptatea. Astăzi, între noi și acea "mana" nevazuta se afla Justiția.
Emilia Postolache: Ceea ce poate face Biserica (si face deja) este sa ii ajute pe cei care le-au incalcat sa devina mai buni, iar pe cei care au fost victime sa ierte pacatele primilor, pentru a putea progresa. Biserica sa faca fapte bune pentru victimele celor inchisi si /sau cei inchisi pentru a-i recupera pentru societate.
Romeo Aurelian: Respect credința, dar disprețuiesc statul în genunchi!


2.

Catalin Valentin: pana sa înceapă gerul asta nu am avut probleme cu gainile, în sensul ca se ouau și gata. Acum, cum se oua, cum le mănâncă. Cum sa procedez sa nu le mai mănânce?  Sa intru în posesia lor, trebuie sa stau sa le pândesc când se oua?
Szabó Szilárd:Vai de capu tau!
Oniga Iacob: Mânânca-le si tu pe ele!
Romilian Amancei: Kinder cu surprize e cel mai indicat. Am facut la fel, stii ce bucuroase erau?
Iulian Quar: Le pacalesti psihologic. Scobeste cateva oua crude, scoate continutul, apoi umplele cu ipsos si pune-le in cuibar. Vor ciocani acele oua false pana vor invata ca ouale nu se mai sparg si vor inceta sa mai faca asta in cateva zile. Bineinteles ca trebuie sa scoti cat mai repede ouale veritabile.
Toma Teodor: In primul rand sa iei niste oua de pvc si sa le schimbi furajarea, au nevoie de mai multa proteina si calciu.
Calin Sandu: Zeama de cuțit
Daniel-Marian Dumitru: Taie ciocurile si gata
Ureche Marin: Taie varful la cioc.
Cristina Calancea: Înțeapa-le ciocu
Daniel Iancu: Cutit! Decat sa le tai ciocul (varful), se chinuie sa manance cerealele, apoi… nu mai pot apuca. Sau sa le culegi imediat ce le-au facut.
Catalin Valentin: Le-am tăiat, acum sa vedem!
Preda Cristian: Lipsa de calciu ! Găsești în orice farmacie veterinara , 5 %
Bistriceanu Stefan: Baga-le la Oala!
Costel Miron: Proteina, minim 22 la suta in mancare
Costel Miron: Am fost indulgent cu 22 la suta, trebuie 25 la suta.
Giuliano Zamfirel: Pune oua de lemn si le trece.
Marian Maxim: Cumparati calciu si amestecati cu faina si dati-le.
Florin Cîrstea: Polistiren… var inmuiat in apa, apoi uscat... sau calciu cu tarate
Viorica Dinu-Calin: Ceapa verde, sa nu faca indigestie, cred ca au o vocee…!
Ana Cojanu:  Scurteaza-le gatul. Sunt bune de ciorba.
Stefan Tomulesteanu: Un cutit in gat.
Vasile Vasile: Gainilor mele nu le dau niciodata furaj... de la furaj concentrat etc., de aia mananca ouale, ca posibil ca le-ai dat prea mult si sunt prea grase si mananca tot ce prind... Deci, eu, daca le dau coji de oua sau una-alta, nici nu mananca...
Marius Mib: Verde de paris!
Bogdan Dumitru: Da-le de mancare, omule.
Ana Cojanu: Bors cu ardei iutee.
Petre Carmen: nisip, scoici
Adi Muresan: Tai-le-le gîtu
Costica Costica: Baga var in grau sau porumb.
Aliz Rasinar: Oua fierte clocotite, sa le arda la gura!
Andrei Avadanei: Da-le mai multe oua, poate se satura.
Dan Marisescu: Dă-le si ceva sare, că ouăle simple sunt grețoase.
Andreý Sorin Nitu: O bere și un pachet de țigări!
Nicu A Florin: daca sunt maro taie-le ciocu, daca sunt albe ia cocosu de langa ele ca le frica de el. Catalin Valentin Este maro!
Marytzaa Hreniuc Adutzu: Dă-le slănină tăiată mărunt, că ele mănâncă si se ingretoseaza si nu mai mănâncă ouă.
Alexandru Boariu: Omletă, tată, omletă! Și se lasă....
Craiciu Petrica: Zeama de cutit si ai terminat treaba ..
Anca Brana: În apa – vitamine.
Gabriela Prună: Fă-le cuibare în care oul sa se rostogolească în spate și găina sa nu poată să-l ajungă, altfel nu ai ce sa faci decât sa le tai.