puls virtual 28-30 ianuarie 2017

28 ianuarie:

Adrian Ilie: Cancelarul german, Angela Merkel, s-a aratat preocupata de „eventualitatea ca anumite demersuri sa afecteze parcursul pe care s-a inscris Romania in combaterea” luptei anticoruptie.
Dorin Farca: Coruptia se previne prin "transparentizarea" statului... prin controlul cetatenilor asupra tuturor institutiilor statului, nu invers...
Liviu Dragnea: Nu stiam proiectul ordonantei gratierii. N-am inteles exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad, totusi, o linie clara. Eu nu sunt la Guvern.
Walter Marian: Daca, in Romania, se respectau promisiunile, eram departe!
Angel Christian Drakula: Nu avem o clasa politica, ci niste lautari.
Rodica Volf: Multi oameni nu mai sunt oameni, vrajba a pus stapanire pe ei, invidia, ura si tot ce e mai rau pe acest pamant. Unii se cred superiori in fata altora, ce e rau aici e ca nu tocmai valorile sunt cele apreciate ci non-valorile
Maria Olteanu: Nu s-a descoperit inca Planet B? Chiar ma gandesc serios ca, in curand, o sa fie greu de trait pe aici, pe Terra. O sa ma rog in fiecare seara sa ma rapeasca extraterestii aia buni. Inoplanetarii.
Remus Constantin Raclău: Suntem o natiune de chibiti si carcotasi. La nivel teoretic, suntem cu totii de acord ca trebuie facut ceva. Multi dintre noi intuim corect si ce anume si cum ar trebui facut. Putini, insa, sunt dispusi sa renunte la o parte din timpul lor sa se puna de acord cu altii asupra acestor lucruri, dar nimeni (sau aproape nimeni) nu e dispus la intalniri si actiuni concrete in acest sens.
Ion Maldarescu: România se afla în starea de comă tranzitorie pe termen nelimitat. Docila Românie a fost transformată, de către vremelnicii conducători, în slugă preaplecată în faţa mai multor stăpâni. Nici nu mai ştim bine câţi!
Paul Gabor: Mă uit la personajele astea care ne conduc și nu pot să-mi reprim un gând: uite, mă, dacă ar fi o secundă deștept, oricare dintre idioții ăștia ar putea deveni un erou național. Ar putea să intre în manuale ca un salvator, nu ca o jigodie. Dar ar trebui să vrea să fie alături de oameni. Nu e nevoie de mai mult. Monștrii aceștia lipsiți de cea mai mică doză de empatie știu să construiască ziduri în jurul propriilor clanuri, să-și dedice legi și măriri de chenzine și de pensii, să halească pur și simplu orice resursă ieșită în cale, știu să-și aloce drepturi și să-și extragă penalii din încercuire. Sunt ca o haită de termite care arde totul în cale și pune acid la temelia oricărui gest de bun-simț care ar avea curajul să apară. Mă uit la ei și mi-e teamă că se vor urca cu picioarele pe noi și nu se vor mai da jos niciodată.
Petre Gheorghe: Nu mai sunt oamenii ca atunci când a zis Iisus: ,,cine este fără de păcat să ridice piatra'', acum n-are nimeni nici o treabă cu asta, ridică piatra si dă fără milă, chiar dacă el este mai vinovat ca ala asupra căruia ridică piatra.
Nicolae Tudor: Umanitatea inseamna si razboi? Oamenii „evoluati” ai lumii pastreaza de mii de ani umanitatea la acelasi azi-animalic, din dorinta lor nebuna de a purta lupte si a se inconjura cu trofee de vanatoare. Traim nu in cea mai frumoasa dintre lumile posibile, ci intr-o strambaciune de lume, cand, cel destept, pentru idei, sacrifica oameni in schimbul vremelnicei recunoasteri personale sau isi vinde constiinta pentru a fi primit la aceeasi masa cu zeii. Esenta umanitatii nu poate fi decat divina. Daca am construi modelul lumii perfecte, sugerat prin biblie, nu ar fi nevoie si de razboi.
Sabin Gherman: Nu te baza pe elite – asta e țara în care Iorga scuipa după Slavici, țara în care Blaga a așteptat douăzeci de ani un post la Universitate. Da, aici Sadoveanu ăla din manuale a trimis cu mânuța lui douăzeci de oameni în fața plutonului de execuție. Aici libertățile își pierd repede rostul, sunt ca bănuții pe care baronii îi aruncau din trăsuri sărăcimii: iei o pită și-un cârnaț și gata; trăsura merge mai departe, baronul a mai bifat o milostenie, poporul a mai lălăit o dată bogdaprostele naţional. Și gata. конец фильма.
Neagu Vasile: Se-ncaieră nebunii pentru-avere,/ Omenia şi dreptatea-s vorbe-n vânt/ Dă-ne, Doamne, minte şi putere,/ Să ducem viaţa spre alt deznodământ.


29 ianuarie:


Fost șef USSS: În România, delicvenții anchetează delicvenții, serviciile secrete sunt folosite de liderii politici pentru spionarea adversarilor. În România, oamenii săraci și simpli nu au nici o șansă în fața celor bogați, care dețin și controlează tot. E o mare discrepanță între cei bogați și cei săraci.
Cristi Dinica: Tot răul sa dispară odată, binele îl semănăm tot noi! Într-o societate în care oricine ti-ar vrea binele o face cu un scop, nu exista încredere, iar cei neputinciosi evita contactul cu cei din jur cautandu-şi alinare prin separare de restul!
Aurelian Mihai: Traim vremuri murdare, nu urate. Murdare in Romania. Fireste, nimeni nu vrea coruptie, nici o judecata clara nu doreste plaga numita coruptie, nici un om care se respecta nu isi imagineaza un viitor intr-o societate marcata de mizerie si saracie, de coruptie si lipsa sperantei! Cu totii vrem justitie, dar nu politie politica, cu totii vrem un viitor acolo unde ne alegem sa locuim, dar vrem sa fim respectati, cu totii vrem drepturi si obligatii suportabile, cu totii vrem un contract social just intre stat si cetatean, in care fiecare om are sansa sa se dezvolte.
Ciornei Iulian: Ma uit la clovnii ăştia doi, Dragnea si Iohannis, si observ că ei trăiesc in România lor, într-o lume paralelă faţă de a noastră sau, cel puţin, de a mea.
Liviu Dragnea: „Să ne imaginăm ceva. Noi construim o casă. E unul care stă pe uliță și dă cu pietre în noi. Ne mai lovește, dar noi constuim în continuare. Ne mai sparge un geam, dar noi tot continuăm. Sigur că am fi putut termina construcția mai repede, dar ne împiedică. Oricum, noi nu ne oprim din construit pentru că această casă numită România este mult mai importantă”.
Gabriel Liiceanu: Liviu Dragnea, victimă şi erou deopotrivă, ameninţat cu moartea, anunţă că nu cunoaşte frica şi că e gata "să moară în picioare”. Vreau cu orice preţ, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Acum, când nu mai am căluş în gură, nu vreau să trăiesc în ţara mea o viaţă cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiţă, Vosganian, Olguţa Vasilescu şi toată pegra politică a ţării... O viaţă pe care ţi-e ruşine s-o trăieşti”. Societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care nu puţini vor fi dispuşi să moară în picioare, pentru că sfidarea unor indivizi „beţi de cinism”, care se pun unii pe alţii pe liste, în guvern, parlament şi în toate funcţiile bănoase ale ţării au readus pe unii dintre români la acel grad de exasperare „care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piaţa Universităţii "Vom muri şi vom fi liberi"
Tudor Chirila: d-le Dragnea, consider că ați atins limita maximă a jegului unei ființe umane. Ca să vă puteți convinge susținătorii să plângă de mila bogătanilor condamnați din țara asta, trebuie întâi să-i convingeți că spitalele sunt formidabile, școlile sunt perfecte, drumurile sunt impecabile și că, în general, în țara asta toate-s puse la punct, doar pușcăriile mai rămăseseră de rezolvat.
Radu Chiriţă: Manipularea s-a transformat dintr-o chestie subtilă într-una “pe faţă”. Nici măcar nu e nevoie să minţi, adevărul e atât de gri zilele astea, că e suficient să îl prezinţi incomplet unor oameni care vor, din start, să vadă numai alb sau negru.
Bogdan Duca:Văd cu ochii mei și aud cu urechile mele că rasismul e viu, că antisemitismul există, că nazismul nu e o poveste închisă... Nimic nu e mai rău decât naționalismul....Și nimic mai periculos decât blestematele de revoluții....
Marian Mărchidanu: Revoluționarii sunt doar un grup mafiot care dorește să preia puterea prin violență. Printre ei, inevitatbil apar idealiștii, idioți utili. Schimbarea nu o produc revoluțiile unor grupuri minoritare, ci numai evoluția majorității. Evoluția e un proces lent, care durează generații. Revoluții produc doar schimbări de suprafață, superficiale, strict în ceea ce privește grupul minoritar care deține puterea. Evoluțiile produc schimbări profunde, structurale și se referă nivelul de centralizare al puterii. Revoluția mută puterea de la un grup mafiot la altul. Evoluția mută puterea între minorități și majoritate.
Nitoi Mihai Romeo: Esti om liber, frate ! Numai comunistii, dupa razboi, catalogau oamenii dupa optiunea politica! Suntem bolnavi inca! Necivilizati! Civilizatia respecta optiunile! Vedeti cat de inapoiata e societatea noastra?
Ludmila Vârlan Turcu: Semințe de-adevăr/ Zac, undeva,-n adâncuri germinând,/ În așteptare./ De-un înțelept se vor descoperite,/ Se vor aduse-n lume înflorite.
Ionica Tarau: Statul incurajează lenea prin cantina sociala, prin centre unde se risipesc sume exorbitante din munca noastra.
Nicolae Tudor: Intr-o lume divină, este anormal ca un om să muncească altui om. Normal ar fi ca fiecare să aibă o pătrăţică de pământ, egală cu a celorlalţi, care să nu poată fi instrăinată. Normal ar fi, ca formă de evoluţie, ca Statul să gestioneze atât de bine treburile ţării, încât să poată asigura tuturor membrilor comunitătii, supravieţuirea, aşa cum s-a şi angajat la constituirea sa. Poate să facă aceasta acordând venitul necondiţionat de supravieţuire. Concomitent, poate să stimuleze iniţiativele economice prin oferirea gratuită a unor spaţii de producţie în jurul locuinţelor şi neperceperea impozitelor până la nivelul salariului mediu pe economie, pentru ca fiecare să se poată bucura de lucrul mâinilor lui. Statul actual poate, dar nu vrea. A TREIA CALE vrea!
Valeriu Cîmpeanu: Viaţa este cum ţi-o faci. Ce-a fost, a fost, se ştie, ce-o să fie - să ai grija să nu fie tot aşa!
Sabin Gherman: Eu mai stau un pic pe-aici să-i bag în mă-sa.
 

30 ianuarie:


Mihai Cutare: Te rusinezi cand auzi ca suntem coada Europei? Esti fericit asa???
Misu Schengen Jamie: Problema Romaniei este ca are prea multi hoti in functii, nu prea putine puscarii.
Mihai Cojocaru Nu cred că amnistierea sau graţierea penalilor va aduce liniștea în ţara noastră. Ba din contra. Va aduce mai multă ură. Așa că, decât liniștea mascată, mai bine revolta pe faţă!
Carmen Brinzila: In strada se va ajunge la omor, poate, frate cu frate, deja dezbinarea e la cote alarmante!
Sinel Tudosie: Altele sînt soluțiile, „democrația străzii” ar trebui să fie ultima.
Adem Devlet: Cretinii nu pot pricepe ca niciodata coruptii nu vor cauta sa se faca dreptate, ci ca ei sa fie sefi peste toate eliminand concurenta!
Nitoi Mihai Romeo: Ne trebuie si conducatori patrioti, nu numai iubitori de zloti!
Fratia Romanilor: Unii oameni nici măcar nu-și pot imagina un sistem corect, instaurat pe bază de merit. Binele, normalitatea, generozitatea, altruismul, compasiunea, sunt de neconceput, sunt considerate slăbiciuni prostești, sau utopii. Oamenilor le este din ce în ce mai greu, dar se ”descurcă”. Ne mulțumim să facem compromisuri rușinoase, să ne târâm, să ne înfrățim cu toți dracii din lume, pentru a… subviețui? Cei care înțeleg ceea ce se petrece sa ia atitudine. Nici un gând, nici un gest, nu este în zadar, nu rămâne fără efect, fără răspuns.
Mihaela Roman: Dacă se grăbeşte cineva să-şi plătească impozitele cât mai repede, să se mai gândească niţel. O lună, două, chiar mai mult ... Putem să le plătim pe urmă, ce atâta grabă?
Bogdan Duca: În timp ce domnul Gabriel Liiceanu scrie vituperant împotriva guvernului ales democratic, prin alegeri şi cere sancţionarea presei care nu vorbeşte conform cu crezurile domniei sale, domnul Andrei Pleşu ne spune că nu mai crede în democraţie. Pentru că domniei sale nu îi place nu doar de ăştia de au ieşit în România, dar nici de Trump. Aşa se naşte fascismul.
Sidonia Bogdan USR abia se definește, PNL pare că suferă în continuare după simbioza cu PSD, e în moarte cronică. Cioloș a rămas o pagină de Facebook.
Aurelian Mihai: Tara asta se zbate intr-o saracie lucie!
Daniel Danut: Ce frumos ar fi daca nu ar fi sărăcie! Mai departe continuă tu…
Mihai Cosmin: Câți dintre noi se zbat la limita de subzistență? Câți dintre noi ne implicăm în ceva anume atunci când vedem că lucrurile merg razna? Petiţii, manifestaţii, contactat autorităţile, făcută muncă de informare cu ceilalţi oameni, materiale info, participat la şedinţe publice, făcut front comun pentru binele comun, ceva, orice? Stii care e culmea răbdării? Să fi român! ,,Un lucru lăsat să meargă prost, va merge şi mai prost" (Murphy).
Maxim Varvari: Lumea viitorului va fi a oamenilor singuri... care refuza instinctual orice forma de organizare sociala... indiferent ce vantaje li s-ar oferi.... ei vor privi cu dispret si dezinteres apelurile patetice ale liderilor politici.
Viorel Birtu Piraianu: sângerez în amurg/ nu strig.// mi-e sete de lumină/ pe unde treci sau pleci/ visuri sfârtecate/ suflete aruncate/ vieți ucise în lumi uitate/ ce pot să fac?/ încep să plâng
Angel Christian Drakula: Gata cu politica. Da o n mã sa de suferințã. ne iubim si noi azi?