puls virtual 20-21 ian 2017

 2o ianuarie 2017
Gabriel Biriș: Presedintele a dat un semnal hotarat, dur, ducandu-se la Palatul Victoria si prezidand sedinta de guvern. Si-a mai si folosit experienta de profesor si s-a comportat exact ca la catedra...
Maria Olteanu: Johannis stopeaza gratierea prin ord. de urgenta. Bila alba pentru mutulica. In sfarsit...
Alexandru Aricila: Câtă mizerie poate aduce cu el un președinte care a strîns în jurul lui o haită de inconștienți care primesc "ținta" și se reped după ea, precum copoii la hăituirea vânatului. Manipulează instituțiile statului și dezorganizează spațiul civic.
Rusti Nedelcescu: Iesitul in strada arata ca inca mai respiram liber, indiferent pentru ce se iese, arata ca inca mai putem deschide gura fara sa ne-o inchida cineva, indiferent ce vrem sa spunem. Libertatea trebuie sa existe pentru toti, daca exista, nu doar pentru "elita". Iesitul in strada e un drept, o libertate, nu o obligatie. Interzicerea indivizilor de-a vorbi e de natura comunista, sa-i obligi sa spuna doar ce vrei tu, e din comunism; si minciuna tot de la comunisti e mostenire. Ceausescu exista inca in multi, il vezi in incercarile acestora de a inchide gura altora si de-a ocupa strada doar cu ce ii doare pe ei. Ceilalti… sa urle in tacere, daca au ceva de zis!
Dan Rumega: Oamenii inteligenți fac pace și trăiesc în momentul în care "trăirea" este mai mare ca "furtul vieții". Atunci când mi se fură viața și am din ce în ce mai puțin timp de trăit, mă revolt. Aceasta este axioma "cetății".
Viorel Birtu Piraianu: nu avem cale,/ nu avem ţel-/ o lume în derivă.// ce vrei să sper?/ suntem suflete moarte/ ce se târăsc pe drum.// privesc/ la scursorile lumii/ ce se perindă pe ecran -/ o ceată de hoţi.// ei se numesc eroi./ ai cui?/ ai diavolului,/ poţi să spui!
Piciu Chirika: Pana cand si popii jura credinta si ei fac afaceri pe seama Domnului!
Nemo Angelos: În situația de față, fără strada, tembelii ne duc spre marginea prăpastiei.
Filip Pirlog: Pippidi spune ca protestatarii au fost scoși în stradă de servicii.
Grozavu Sidonia: Bau-Baul romanilor – Serviciile! Care-or fi, ca nu le stie nimeni, da' ie multe! Totul, dar absolut totul e de-acolo!
Bogdan Munteanu: In ANAF antifrauda, la un inspector era un securist. Culmea, tot pe astia mici tabarau, inchideau covrigarii etc.!
Magda Şuliuc: Toate posturile in multinationale, de la M2 pana la top manager, se repartizeaza numai daca esti recomandat sau ajungi pe filiera secu. Fara sa ai recomandari de unde trebuie, poti fi toba de carte si full de experienta profesionala, ti se vor gasi motive sa fii respins pt o pozitie de top manager. In ANAF lucreaza rude de procurori, inclusiv de la DNA, judecatori, militieni, securisti, toata crema cea vestita... N-ai rude in sistem, pa, taica, mergi in Anglia, Germania si te angajeaza, dracu sa te ia de competent, n-avem nevoie aici de asa ceva! In majoritatea cazurilor oamenii de partid sunt si securisti. Si viceversa.
Zamfir Mirela: Am avut un guvern care misca lucrurile, inclinand balanta spre bine, dar nu le-a convenit multora ca era tehnocrat, nu politic! Eu as zice sa fie tehnocrat, dar cinstit si pentru popor, nu politic si plin de hoti si mincinosi!
Marianmarian: O gasca de diletanti abjecti, care toata viata n-au facut decat invarteli "la nivel mare", a ajuns sa conduca o tara plina de dobitoci. Acum incropesc legi intr-o secretomanie demna de fumatul in toaleta scolii.
Petre Gheorghe: Văd tot mai mulți oameni ai zilelor nostre care vor ca, pentru ei, să fie democrație, iar pentru ceilalți - dictatură. In țările civilizate se pune problema că ,,Decât să sufere un nevinovat, mai bine scapă 100 de vinovați". La noi se pune problema că ,,decât să scape un vinovat, mai bine sa sufere 100 de oameni''!
Dan Jurcan: Există argumente pentru grațiere - vorbim despre un grad de ocupare de peste 150% în pușcăriile din România, in unele cazuri este chiar de 200%. Pe de altă parte, eliberarea a 2.300 de deținuți nu rezolvă problema. Ar trebui eliberați 10.000 să se ajungă la o normalitate de tip european.
Ion Corbu: Interesul este naţional. Pentru a nu plăti 1 miliard la CEDO. Şi, poate, pentru a mai repara din nedreptăţile injustitiei noastre.
Paul Gabor: Mi se pare o tragedie ieșirea din pușcărie a unor indivizi, apropiați ai partidelor ajunse la putere, oricare ar fi acestea. Clasa politică a avut zeci de ani la dispoziție să se pună de acord asupra unei justiții eficiente. S-a dorit acest lucru? Nu cred. Atunci, mă bucur, dacă reprezentanții ei suferă din greu, când apar cătușele. Nu doar acele aspecte ce se doresc schimbate fac justiția să nu funcționeze. Sunt multe altele, inclusiv cele care mă "dor" și pe mine. Că nu-s la putere?! Păi… ăștia, ajunși la putere, se autoreprezintă?! Deci, să fie schimbare, accept, dar nu caragialește, să se facă pe toate aspectele din lege dovedite nefuncționale.
Liviu Iancu: Grindeanu a numit secretar de stat la Turism o secretară din Parlament. Ca să nu-i mai acuze nimeni de nepotisme, pesediştii au trecut la amantisme.
Crina Dobre: Grindeanu Sorin, eşti premierul României! Ai încercat să dai o ordonanță de urgență pe şest, te-a blocat preşedintele țării si au urlat cetățenii la guvernul tău, în stradă! Nu eşti corect! Ai intenționat sa ne înşeli! Dă-ți demisia, Sorin Grindeanu!
John Davideanu: E simplu: „stanga” este reprezentata de hoti, dar tot ne dau ceva, iar „dreapta” tot de hoti, insa iau ei tot si noua… nimic!
Stirbei Dragos: Trebuie sa respectam votul oamenilor. Eu l-am respectat… emigrand!
Yvonne Corina Macdougall: Sistemul este ticãlosit iar justitia la vârf este putredã.
Filip Pirlog: Magistrații sunt puși în complet să dea o anume solutie!
Aura Aurica Mircea: Aceasta cloaca politica poate sa spuna orice, cu mana pe orice, ca eu nu-i mai pot crede!
Gelu Iancu: Dacă Stat de Drept nu e... nimic nu e!
Alexandra Sherimman: Traim intr o lume preocupata de dorinta de a conduce, a acapara, a manipula.
Mihaita Macoveanu: Frumoasa tara… un popor de boi/ Nu meritati nici cele 4 scanduri/ nu sunteti demni nici sa muriti in tara/ De-as fi bogat, v-as da pe toti afara.
Maria Rugina: Jocul de-a forta a stins mereu, cu aroganță, făclia viselor egale.
Ovidiu Oana-pârâu: Pământul e o falsă libertate!


21 ianuarie 2017


Ovidiu Peligrad: Diavolul arata cateodata atat de bine, incat il ceri de nevasta!
Gabriel Tora: Rahat in ger,/ nimic nou,/ nimic pe cer
IO Natalia: Dumnezeu există pe facebook. Search "Dumnezeu".
Gheorghe Mihăilescu: Noi, in fiecare moment, ne vindem viata pe blana ursului din padure! O vedem asa de mica, de nesemnificativa, de perisabila si de trecatoare, de parca am cumparat-o intr-un targ si ii dam importanta ca unui obiect ieftin si nefolositor. Cand vom intelege ca e cel mai valoros dar primit, darul de a fi, de a fi in Marea Creatie, de a fi parteneri cu vesnicia?!
Grigore Cartianu: E război, Gheorghe! E război, Ioane - corupții înfruntă Justiția! Vor să-și rumege prada în libertate. Care sunt armele noastre? Constituția, legile, Președintele, strada. Mai multe nu avem. Ba nu: și buna-credință. Noi nu ne batem pentru 5% la leafă, nici pentru fasole cu cârnați. Noi ne batem pentru o Justiție în fața căreia toți să fim egali! Doar așa vom putea avea o țară din care să nu ne mai plece copiii, lăsând în urmă un azil de bătrâni.
Florescu Marilena: Vreau pace, DAR dupa ce toti strainii ( inclusiv cei de alte nationalitati ) care conduc Romania, vor disparea, parlamentul si politica/politicienii dispar, tradatorii de tara judecati si condamnati, averile confiscate, legea 18 aplicata, nationalizarea industiei si tot ce a mai ramas in picioare, multinationale, ong si alte asemanatoare capitalismului sa plece, atunci instaurez PACEA, pentru ca avem treaba sa ne refacem tara.
Nicolae Drăgușin: „Astăzi... cine ni-s eroii? Cine-i gata să şi moară?
Cincisprezece milioane, câţi am mai rămas prin ţară,
suntem, unor haimanale… animale de povară!”
Bogdan Duca: Pentru cei plecaţi în străinătate orice normalizare a României este un afront personal- chiar dacă nu recunosc deschis asta. În definitiv ei trebuie să îşi justifice lor tot timpul că au făcut foarte bine părăsind România, că au acceptat joburi sub standardele lor de acasă, că au înghiţit umilinţe şi complexe. Iar pentru asta au nevoie de o Românie cu probleme, pe care să o privească cu superioară condescendenţă.
Gabriel Om: Salvarea constă în evoluția fiecăruia din noi, luându-ne puterea dinăuntru, fiecare din noi. Normal că vor veni și lupi și ciobani cât timp ne vom purta ca niște oi.
Gabriel Mitea: votantul pnl (doar o parte, din pacate) s-a saturat de gafele pnl, de greselile pnl, de penalii pnl si nu vrea sa mai auda de ei. Votantul psd nu se trezeste, voteaza in continuare cu penalii psd (chiar spune ca sunt cinstiti!), cu greselile psd (spune ca e bine, chiar daca 10 mil spun ca e rau )!
Aurelian Mihai: Daca as fi in locul lui Iohannis, as respecta legea, as aduce toti romanii acasa, pe un principiu al mobilitatii voluntare, as face orice sa nu mai am imunitate, mi-as fixa o tinta pe termen mediu, 3-5 ani, adica pe perioada mandatului, pentru a aduce nivelul de trai in tara la o cota similara altor tari foste comuniste care au prosperat, mi-as folosi la maxim prerogativele pentru a face din România ceea ce românii merita! Nu cred ca as avea somn pana nu as cunoaste si ultimul catun din tara asta si nu as avea stare pana nu as merge intre oameni zi de zi pentru a cunoaste ce se intampla in realitate in tara, pentru a vedea suferinta si lipsurile oamenilor, pentru a lua masurile necesare sa rezolv.
Ciprian Danciu: Problema este ca... ceea ce se vrea cu justitia este ca nu se vrea decat un singur lucru: sa se ia mita, sa se dea mita, sa se fure fara consecinte sau, eventual, cu o mustrare scrisa, maxim.
Doina Popescu: Imi doresc o lege a gratierii fara dedicatii, care sa-i excepteze din start pe cei condamnati pentru infractiuni asociate coruptiei si criminalitatii economico- financiare.
Marian Bolovan: O veche militantă pentru libertățile civile spunea că manifestațiile surprinzător de ample și de prompte din seara de miercuri vor fi fost organizate de un serviciu secret. Nu sinceritatea participanților ar fi de pus la îndoială, ci capacitatea de mobilizare a societății civile, care nu ar fi reușit să adune atâția oameni într-un timp atât de scurt.
gandul info:Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu susţine pe Facebook că protestul de miercuri din Bucureşti ar fi o manifestaţie nazistă la care au participat nişte ''cretini'' şi ''animale'' care îi provoacă scârbă.
Digi24: Catalin Beciu s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al ALDE sa poata fi liber sa vorbeasca.
Gânduri din Ierusalim: României i-a dispărut rostul. E o țară fără rost, în orice sens vreți voi. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost.
Valeriu Dg Barbu: iubesc fără să vreau sau știu anumiți oameni și habar nu am de ce... suntem iubirii aiurelnic rătăcelnic străveziu kk... adică pulbere...