PULS VIRTUAL: 18 ianuarie 2017Liviu Armin Avram: "Valoarea omului nu este determinată de personalitatea sa, ci de faptul că este picătură din Dumnezeu.”
Adrian Robertin Dinu: „Sufletul care a făcut ceva rău nu mai poate da ceva bun.” (Sofocle)
Vlad Petreanu: În contextul actual din România, amnistia nu este un act de clemență (grațierile individuale sunt acte de clemență), ci un act de complicitate premeditată a guvernanților cu infractorii.
Cătălin Tolontan: Ce înseamnă amnistie? Toate procesele încetează, toate dosarele se clasează și orice faptă nedescoperită se șterge! Gîndiți-vă încă o dată: cum poți justifica unei societăți, ale cărei resurse au fost furate chiar în momentul în care avea cea mai mare nevoie de ele, că se absolvă toate infracțiunile de un anume gen, inclusiv cele nedescoperite încă?
M.Eminescu: "Fără muncă şi fără capitalizarea ei, adică fără economie, nu există libertate. Celui care n-are nimic şi nu ştie să se apuce de nici un meşteşug, dă-i toate libertăţile posibile, tot rob e: robul nevoilor lui, robul celui care ţine o bucată de pâine în mână. Nu există alt izvor de avuţie decât munca, sau furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă şi fără capital, nu mai e îndoială că, ceea ce au ei, a pierdut cineva."
Maria Iana: Cum de mereu rudele celor "grei" pot face afaceri de milioane?
Ana-Felicia Paraschiv: Peste necesar, banii sunt doar o iluzie!
Latunski Viktor: Oare, ”împărăția cerurilor” o fi tot un stat mafiot?
Cristi Dinica: Lumea nu înțelege că… nu înțelege!
Casian Balabasciuc: Oare cine, oare când,/ Împărat sau om de rând,/ Ar hrăni un om flămând,/ Mai voinic sau mai plăpând?
Dan Paraschiv: Propun ca numele SRI sa se transforme in… SRL!
Ciuca Mihai: Mi-e scirba de SRI. Un asemenea serviciu nu ne poate apara de nimic.
O adunatura imensa de platiti degeaba, lasi si slabi, ahtiati dupa avantaje personale.
Dragos Patraru: Cred că discuția din cadrul SRI s-a terminat cam așa: Mai dă-i, mă, încolo, de cetățeni, nu le explicăm nimic! De ce să le explicăm? Nu e ca și cum am răspunde în fața lor. Ei răspund în fața noastră, dă-i naibii de fraieri! Nu știu dacă exact cu vorbele astea, dar asta e ideea comunicatului SRI.
Yolanda Nicodim: Cei ce au făcut și fac parte din conducerea SRI se fac vinovați de tot ce s-a întâmplat în România, dupa 1990 încoace. Nu este posibil să se producă de-a lungul timpului un jaf de asemenea proporții în România și această instituție să nu deconspire personajele hidoase care au săvârșit asemenea dezastru în economia românească! Nu este posibil să se formeze atâtea găști de interlopi în România, care, în multe orașe din țară, țin populația sub teroare și teamă, și SRI-ul să nu ia masuri de destructurare a acestora!
Ionica Tarau: Suntem responsabili pentru cei pe care i-am facut sa ne iubească!
Mircea Marian: Modul în care SRI l-a evacuat în viteză pe Coldea, pe ușa din dos, încercând să bage scandalul sub preș, arată că vom mai citi povestea asta frecvent, însă cu alte personaje.
Călin Georgescu: Orice pot să fac, dar nu mă vând. Dialoghez, pacea este singurul lucru ce poate salva această lume. Și rușii, și americanii și ungurii doresc să trăiască în pace. Doar că lăcomia marilor corporații manipulează lumea și creează conflicte. Pentru profit. Cele mai mari 200 de corporații stăpânesc 150 de țări. Punct.
Cătălin Predoiu: Niciun economist serios nu a prognozat crestere economica de 5,5% sau 5,2% pentru 2017, asa cum au facut-o "Dragnea & Grindeanu”.
Octavian Carp: Nici un croitor genial nu mai poate face nimic dintr-o stofa de rahat.
Cosmin Staicut: Liviu Dragnea anunța reduceri de bugete la deputati şi senat, dar la Camera Deputaților, in 2016, au fost 726.136 lei/ cap de deputat, iar în 2017 vor fi… 746.556 lei/ cap de deputat!
Ilie Șerbănescu: Degeaba se tot dădea PSD partid de stânga, în măsura în care împingea lucrurile mereu și mereu mai la dreapta, împotriva valorilor tradiționale ale stângii. Dl. Dragnea face un pas real și concret spre stânga. Nu știm pe cine deranjează mai mult acest lucru: pe așa-zișii oameni de dreapta din România sau pe baronii ziși de stânga din PSD?!
Sidonia Bogdan: Anticorupția este cu predilecție o temă a stângii. Dreapta aia hard, care acum e la putere în SUA, nu prea are treabă cu statul, câtă vreme are bani să se trateze în ce spitale vrea sau să-și trimită copiii într-un sistem de învățământ privat. Dreapta e prietena corporațiilor și a mediului privat. Pentru ei, privatul, capitalismul cel rău e cheia și soluția pentru un trai mai bun.
Emilia Sercan: Monica Crowley, propusa de Donald Trump consilier pe politica externe si director de comunicare strategica in Consiliului National de Securitate, a fost acuzata, recent, ca a plagiat in teza de doctorat si intr-o carte. Monica Crowley a anuntat aseara ca renunta la functie. Asta se intampla intr-o tara civilizata. Esti acuzat ca ai furat, pleci din functie, nu mai astepti verdictul vreunui comitet sau al unei comitii. Pleci.
Petre Gheorghe: Țara se conduce cum trebuie, nu cum vor unii. Când oamenii deștepți pleacă, este semn că țara este condusă prost. De la noi tot pleacă creierele, de ani buni, și, fără ele, nu ai cum să construiești, să te dezvolți și nu ai cum să progresezi, nici măcar nu poți să stai pe loc, fără ele te tot prăbușești.
Doina Popescu: De la lumea în care trăim, niciun popor nu mai aşteaptă ceva pozitiv.