PULS VIRTUAL: 17 ianuarie 2017


Vasko Popa: Mă înmulțesc într-un ecou al urletului.
Robert- marius Dinca: Ori lumea a luat-o razna, ori lumea a luat-o razna!
Aurel Buricea: fuge un copil cu amiaza-n san/ din visele pe care le-am pierdut/ nu mai plange decat amintirea.
Ion Corbu: "Justiţie independentă" De la deciziile din PSD - "cui facem dosare" - la deciziile de la Cotroceni: "executaţi-l pe X" Aşa se scrie istoria!
Silviu Ciubotaru: Intr-un fel imi place razboiul asta dintre institutiile statului care scot la iveala multe ilegalitati. Diferenta nu este mare dintre acesti oameni care sunt acolo ca sa vegheze tara si bunul mers al acesteia si niste clanuri de tigani sau mafioti. Intrebarea mea este... oare cat mai suporti tu, romane, asa ceva?
Scribaced Scribaced: Am senzatia ca lumea parca s-a înecat în somn. Chiar și cei cu grad de evoluție mai ridicat au devenit agresivi. Am dorit atât de mult trezirea colectivă, însă observ ca, în fapt, este trezirea lupilor. In urmatorii 10 ani se va trece la agresivitate sociala. Retele sociale sunt "arme" împotriva sufletului.
Crina Dobre: Deszăpezire de râsu' lumii! N-ai un loc de parcare, nu poți intra pe străduțe, nu poți mişca pe trotuare decât în şir indian... şi de mâine ninge iar... Să justificați banii! Nu mă deranjează că e iarnă şi ați lăsat zăpadă peste tot, de indolenți şi nesimțiți ce sunteți! Mă deranjează că taxați asta la preț întreg!
Bradut Florescu: Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa se inscrie pentru viza de Canada. Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza. Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la fund pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru și de la multinationalele lor, conduse de securistii nostri.
Gabriela Anghel: Nu ne intra o data in cap ca, din oportunistii liniei doi si trei ai PCR, nu ai cum sa scoti patrioti si altruisti! Niciodata!
Anistoica: Dacă era adevărat că toţi oamenii sunt de esenţă bună, atunci lumea noastră nu ar fi arătat aşa cum este ea acum.
Simona Tivadar: Bravos, omenire! Așa trebuie să trăiești, în frică: să-ți fie frică că ești urât și murdar, că vei muri în chinuri groaznice. Să-ți fie frică de mâncarea pe care o mănânci, de aerul pe care îl respiri, de copilul pe care îl crești, ba chiar si de sărbătorile și vacanțele tale. Totul e infestat cu toxine care te omoară. În schimb nu e toxic să mergi la serviciu de la 8 dimineața la 9 seara, iar la sfârșitul de săptămâna să dormi și să faci cumpărături; trăiește ca roboții ca să-ți fie bine! Ați ajuns să vă fie frică de orice și să acceptați umilința de a vi se băga în fund aprozare întregi, că, vezi Doamne, sunt clisme purificatoare. Ce rușine!
erys: Nimeni nu mai vrea sa traiasca viata neviata... Nimeni nu mai vrea bombe de agresivitate... Nimeni nu mai vrea intoleranta... Nimeni nu mai vrea oameni alergici la oameni... Nimeni nu mai vrea sa simta micsorarea lumii... Nimeni nu mai vrea supraoameni.... Insa asta intalnim. Unde sunt oamenii?
Florescu Marilena: „Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, şi nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberaţie.” (Osho)
Nicolae Tudor: Devii unic, adica altfel decat toti ceilalti, doar din momentul in care iti intelegi unicitatea si te sustii cu fapte, incat sa fii altfel decat ceilalti. Egalitatea este mai confortabila, sclavia si mai si.
Aleksandr Dughin: Lumea în care trăim este una inacceptabilă, inadmisibilă, ea se îndreaptă spre o catastrofă inevitabilă, iar căutarea unei alternative reprezintă însăși condiția supraviețuirii. Demnitatea umană constă anume în capacitatea de a alege să spună actualei stări de lucruri ”da” sau ”nu”. Nimic și niciodată, în nicio circumstanță nu poate determina un om să spună în mod automat un ”da”. Putem spune un ”nu” oricărui lucru, oricând și în orice circumstanțe. Refuzându-ne acest drept, elita globală ne interzice demnitatea umană. Prin urmare, ea se contrapune nu doar omenirii, ci și omeniei, esenței omului. Chiar și acest fapt în sine deja ne dă dreptul de a ne răscula împotriva ei, dreptul la un ”nu” categoric rostit în fața ei și a întregii stări de lucruri, de a respinge sugestiile ei, de a ne trezi din hipnoza ei, de a afirma o altă lume, o altă cale, o altă ordine, un alt sistem, un alt prezent și un alt viitor. Lumea care ne înconjoară este inacceptabilă. Ea este rea din toate punctele de vedere. Ea este una nedreaptă, catastrofală, ticăloasă, mincinoasă, neliberă. Ea trebuie distrusă. Avem nevoie de o altă lume. Ea va fi nu una mai rea, așa cum ne sperie oligarhia globală și slugile ei fidele, ci una mai bună și salvatoare. Omul este o ființă socială, tocmai de aceea individul liberal este unul fatal și criminal. Avem datoria să păstrăm societatea umană cu orice preț. Iar asta înseamnă că valorile comunitare trebuie să prevaleze asupra celor liberal-individualiste. Fiecare societate își poate alege echilibrul între componentele spirituale și cele materiale. Însă, așa cum ne demonstrează istoria, dominația totală a materialismului conduce întotdeauna spre catastrofă. Uitarea dimensiunii spirituale a omului este fatală pentru el. Actuala turnură bruscă spre un materialism exagerat trebuie să fie compensată printr-o turnură bruscă spre principiul spiritual. Iar dominația totală a banilor asupra tuturor celorlalte valori este absolut inacceptabilă. Valorile pot fi cele mai diferite, dar în nicio societate normală banii nu trebuie ridicați la cea mai înaltă treaptă. În acest sens, orice societate, în care rolul banilor nu este atât de important ca în societatea noastră, este prin definiție mai aproape de normalitate, mai dreaptă și mai acceptabilă decât cea în care trăim astăzi. Iar cine este de altă părere, este fie bolnav, fie agent de influență al oligarhiei globale.
Maricica Frumosu: pe foi goale merg desculţă/ mă lepăd de cerneală şi plec după pâine/ în cer vreau să ajung înaintea Tatei/ înaintea Lui/ şi a Facerii Lumii.