PULS VIRTUAL : 16 ianuarie 2017

Romeo Tarhon: Eminescu e avutul/ Ce-l avem, frumosul, bunul (…)A avut mizeră soartă/ Cum au, fericiți, iisușii (…) De-ar ști Eminescu, Domnul/ Ce-a turnat din slove arme/ Că se nasc monștri din somnul/ Națiunii care doarme (…)  te eminesc, mă eminești, ne eminim…
Adi Sfintes: De când cu Eminescu, altfel e România.../ (…) Da, Doamne, pentru noi, Iisus - Eminescu e.
Dragos Popovici: Daca Eminescu traia in ziua de azi si daca ar fi avut acelasi aplomb literar, pamfletar si politic, 9 din 10 romani l-ar fi urat. Cei care se muleaza pe exemplul dat de acest mare om si traiesc astazi, sunt, la randul lor, urati. Il meritam pe Eminescu? NU!
Crina Dobre: Omul acesta, poetul nostru național, mă trimite în depresie ori de câte ori îi citesc Operele. Nimic nu s-a schimbat de-atunci şi toate eforturile par în van. Şi-acum, ca şi-atunci, căutăm o cale spre izbăvire, iar coordonatele sunt similare. Eu cred şi-n ziua de astăzi că versurile din poezia "Somnoroase păsărele" vorbesc despre oameni, nu despre rândunele...
Marian Bolovan: Eminescu - Cel mai mare umanist-socialist al României! Citește "Împărat și Proletar", citește Scrisoarea a 3 a , nu doare.
Matei Stefan: Eu cred ca Eminescu a fost un spirit liber, un dac adevarat, care nu suporta nedreptatile la care era supus poporul roman.
Mihai Eminescu: Sunt oameni cari au comis crime grave şi cu toate astea rămân somităţi roşii, se primblă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-şi petrece viaţa la puşcărie.”
Dimitrie Bolintineanu: "Cei ce rabdă jugul ș-a trăi mai vor,/ merită să-l poarte, spre rușinea lor!"
Valy Dede: Nu pot ramane la conceptul de a fi om, daca nu ma simt om.
Cristian Sima: Masele, care au schimbat de-a lungul istoriei orânduirile sociale, acumulau ură şi frustrare şi la un moment dat supapa exploda. Astăzi, supapa este mereu deschisă pentru toţi, puteţi înjura când vreţi pe cine vreţi, astfel nu se mai atinge o masă critică, care să poate sta la baza unei revolte sau revoluţii.
Ion St Ionescu: Daca ar fi fost doar politicul, dar peste tot sunt bagati. De la educatie, finante, economie, etc. Sunt satul pana-n gat de securisti protejati care fura din bugetul tarii si fac ce vor.
Mircea Gordan: Trebuie interzis serviciilor sa aiba firme acoperite. Distorsioneaza piata.
Gheorghe Sorin Ciobanu: Cred ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Codlea. Eu il respect pe acest om si sper ca in SRI sa fie multi ca el. Altfel, lupta anticoruptie nu are nicio sansa.
Mihai Nicolae: Faceti și voi ceva pentru omul de rand!
Matei Stefan: Dreptatea sociala trebuie sa fie o realitate, nu poti face nimic, daca nu ai o pace sociala.
Raisa Ekaterina Ivatenko: Miroase-a Frig si-a Neputinţă!
Cristi Dinica: Băăă, numarati-vă! ca ăstia suntem, lăsați speranțele.
Ramona Strugariu: Ascultati aici si sa tinem minte: daca incepe macelul pe justitie si nu iesim in strada, sa va luati adio de la tara asta si de la tot ce s-a construit, asa, greu si cu poticneli, dar s-a construit, in 27 de ani. Singura reforma reala a acestei tari a fost reforma sistemului de justitie. Ea ne-a tras cu capul afara din apa si a pompat oxigen ori de cate ori s-au intamplat episoade sinistre si puciuri. Daca se prabuseste statul de drept, se alege praful si pulberea. In strada pentru justitie, pregatiti-va, fiindca, dupa potop, nu mai urmeaza nimic iar asta care vine e, cu adevarat, potopul.
Marius Torsan: Se poate sa dispărem ca popor ... Cum s-a întâmplat cu dinozaurii la glaciațiune!
Septimiu Pan: Nu te apuci sa solutionezi un denut de ieri, cu prejudiciu 5 lei, pentru ca te intereseaza persoana, cand tu ai devalizari de institutii in lucru.
Florescu Marilena: Când un judecător austriac elegant îmbrăcat în frac i-a chemat pe românii de la masa lui Eminescu, la petrecerea imperială ce avea loc în holul hotelului, poetul a reacţionat. Intenţionat îl confundă pe judecător cu un chelner, ca să-l umilească şi să arate că românii sunt de fapt stăpâni în Bucovina. ”Eminescu începu a-şi muşca mustaţa, semn că era iritat. Deodată vedem că ia paharul său golit de bere şi ridicându-l îndărăt după spate spre faţa avocatului, îi zise fără să se întoarcă la dânsul: ”Kelner! Un pahar de bere”.