PULS VIRTUAL 14 ianuarie 2017Chakra Relaxata: Mai ții minte cum ai fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu? Mai ții minte cum El ți-a dăruit Pământul și ți-a încredințat pomii, plantele și toate viețuitoarele din apă, din aer și de pe uscat?
Vasilescu Tiberiu: Privim la cei care ne conduc destinele, ca la un teatru de comedie. Si toata comedia asta se desfasoara pe oropsirea noastra. Atata circ pueril si murdar...! Unde vom ajunge? Ce se va intampla cu noi, oamenii de rand? Eu... nu mai stiu.
Lavinius Caras: Orice sărac, când miroase ca in maxim un an de zile îsi poate lua teren, maşina scumpă, case, va călca pe cadavre, va arunca la gunoi toate principiile morale si se va prostituata politic cu oricine. Ăstia suntem, asta e naţia. Oamenii sunt atât de prosti încât chiar cred ca dacă ies in stradă rezolva ceva. Zarurile au fost aruncate de mult pentru noi. Si noi suntem cei care au pierdut.
Mircea Hohoiu: Toți hoții, indiferent de partid sau nepartid, nu au ce căuta în societate.
Ivan Spartanu Florin: Mereu am cautat puterea la altii, in loc sa fim noi puterea, pentru noi insine, asa cum au facut stramosii nostri.
Florescu Marilena: „Spiritualitate înseamnă trezire. Majoritatea oamenilor, chiar dacă nu ştiu, sunt adormiţi. Ei s-au născut adormiţi, trăiesc adormiţi, se căsătoresc în somn, nasc copii în somn fără să se trezească vreodată. Nu înţeleg niciodată farmecul şi frumuseţea acestui lucru pe care noi îl numim existenţă umană. Au doar un coşmar.” (Anthony de Mello). Ceea ce îţi trebuie este să fii liber.
Sabin Gherman: Socialiștii știu că un om needucat nu are îndoieli, întrebări, aspiraţii – el vrea o bucată de carne, una de pâine şi un pic de circ.
Aleksandr Dughin: Trăim într-o lume a mulţimilor singuratice. În goana după respectarea „drepturilor omului” a dispărut însuși Omul. Falimentul viziunii umaniste se vede din faptul ca lumea nu devine mai bună, ci dimpotrivă, se degradează vertiginos sau rămâne la fel de crudă, cinică și nedreaptă, ca și în trecut. Foametea, degradarea şi epidemiile mondiale vor deveni noua normalitate. Sistemul capitalismului modern a ajuns în pragul unei rupturi a raportului dintre producţie şi consum şi a legăturii cu viaţa reală.
Seneca: Pretinde de la mine nu să fiu deopotrivă cu cei mai buni, ci mai bun decît cei răi.
Ion Corbu: Judecătorii furnizează societăţii serviciul public de administrare a dreptăţii. Şi datorează societăţii obligaţia moralităţii în aplicarea legii, fără părtinire. Dar această administrare, fără niciun control, a dus si duce la abuzuri şi la tranzacţionarea actului de a face dreptate. Multitudinea de exemple confirmă ce spun eu.
Trifan Gheorghe: Manipularea a devenit un fenomen global. Singura arma a omului este educatia si asta scade pe zi ce trece, determinata tot de ei.
Gilbert Dragos Dumitru: Raul trebuie taiat de la radacina. Deconspirarea securitatii, apoi vazut cum si care sunt prelungirile alora pana azi. Adevarul, aia e problema, cautarea si aflarea adevarului. Pe toate planurile. Si, pe urma, daca rezolvam treaba asta, avem o sansa ca tara.
Marian Ghervasa: Trebuie sa ne infruntam uraciunile, limitarile, convingerile defectuoase, pe care preferam sa nu le vedem. Este nevoie de curaj, pentru a indura suferinta acuta a descoperirii de sine, care aduce zambetul pe buze si libertatea.
Raisa Ekaterina Ivatenko: Ii pun, public, lui Dan Voiculescu, urmatoarele intrebari: 1) In ce conditii a decedat Fouad Sanbar? 2) Ne puteti arata actul prin care John Edgington a devenit, in 26 decembrie 1989, patron al firmei statului roman de atunci, numita Crescent si actul prin care Edgington, la randul lui, i-a pasat-o lui Fouad? Dar actul prin care ati devenit, in 13 decembrie 1995, "protector testamentar" al lui Fouad si ati preluat Crescent? 3) Fouad a murit tot din cauza cafelei indulcite cu sulfati de potasiu, sau din cauza ca era seful lui Ferzat Arafat in Romania, iar Ferzat (tatal lui Hayssam si unchiul lui Raed) voia sa ii ia locul?
Sidonia Bogdan: Voiculescu era invitat într-o emisiune tv, împreună cu niște jurnaliști. Unul dintre ei i-a pus o întrebare nepremeditată și într-o fracțiune de secundă, Voiculescu a întrebat încet, pentru cei din culise, cu o grimasă disprețuitoare: cine-i ăsta? Cineva, un lache, îi deranjase, cu acea întrebare, ordinea de securist, obișnuit să controleze tot. Toată lumea îi sufla în cur. Avea un ego cât un munte. Peste ani, același Felix cere insistent instanțelor o umilă eliberare înainte de termen și primește „Nu!” peste ochi, de fiecare dată. E așa mic acum, mic-mic!
Ion Maldarescu: Conştienţi că au pus mâna pe volan, îl parafrazează pe Lăpuşneanu şi nu se mai feresc să spună cu voce tare: dacă voi nu ne vreţi, noi ne vrem! „Celorlalţi”, opozanţilor perdanţi cu buza umflată şi fără instrumentele de stors parale, le-au rămas doar lătratul de dincolo de uluci, iar cârcotaşii trăncănesc pe unde pot.
Alexandru Leitner-Moruzzi: Când au fost la putere „dreptacii”, se auzeau replici de tipul: de ce nu-i lăsați în pace, abia au intrat la guvernare de 6 luni, un an, doi ani etc. Ăștia de acum, care au luat ”caimacul”, n-au nici două săptămâni de liniște, „dreptacii” găsind motive să-i împiedice și pretențiile sunt ca la sfîrșit de mandat!
Adrian Ilie: Intorcandu-ma in Romania m-au intampinat tare multe persoane cu raceala si chiar dispret, ca si cum as fi persoana vinovata ca lucrurile nu merg bine in tara, ca pe un tradator ordinar.
Lucian Avramescu: Ce zici, îl întreb, de ce se petrece acum în țară? Avem guvern nou, zăpezi abundente, ger cât pentru Polul Nord, serviciile se bat între ele! Nu știu cum a interpretat întrebarea mea. L-am supărat sau i-am dat doar un prilej de descărcări nervoase? A zis, citez: Mă doare-n cur de voi!