PULS VIRTUAL 27 DEC. 2016


Romeo Tarhon: Colindăm prin vechi colinde/ Demonii cei noi din noi/ Într-o lume ce se vinde/ Pe nimic pentru nevoi...
Daniel Bush: Nu au pâine cei săraci, dar… miroase a cozonaci!
Rodica Barbu: Ma intreb: ce adevar ne-a oferit Dumnezeu?
Corina Băcanu: Mă întreb: ce dracu lăsăm fiecare? Eu, probabil, nimic. Până acum. Și nu, când zic "a lăsa ceva", nu mă refer la copii, copac, casă. Mă refer la ceva semnificativ pentru umanitate.
Mircea Ivanof: Biserica nu a renunțat niciodată la pretențiile sale de infailibilitate și nici la dorința ei de putere și de control. De aceea s-a băgat în viața omului, în conștiința lui, în rostul lui... în politică, în educație, în tot. Își asumă viața și moartea, fără nici o autoritate.
Angela Târziu: Spiritualitatea sau credința trebuie să existe în omul educat, dincolo de biserică. In peregrinările mele prin Europa, primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru în biserică. Nicăieri n-am simțit nimic vizitând-o, doar contemplam construcția. Acasă, chiar dacă intru în cea mai mică bisericuță, simt spiritul străbunilor mei, că mă întâlnesc cu DUMNEZEU!

deveghepatriei: Romanie, ai la dispozitie sapte servicii secrete, ai batut toate recordurile din Uniunea Europeana, si tu spui ca ai probleme cu coruptia? La Ministerul de Interne se bate din placere si se practica tortura ca in secolul XV: „Spune tot sau te fac sange din cap pana in picioare!” Cand incepem un protest,incep urlete, tipete si imediat se aud primele impuscaturi: „Diversiune! Elemente teroriste infiltrate printre manifestanti au deschis focul impotriva fortelor de ordine! Trebuie sa intervenim in forta!” In Piata Universitatii jandarmii au lasat rauri de sange in spatele lor si te ridicau doar pentru ca priveai. Cu ochii mei am vazut oameni ridicati de pe strada, pur si simplu cetateni normali, bagati cu forta in dube, dusi in sectiile de Politie, anchetati, batuti, injurati, scuipati, umiliti…

vlad tepes: sa ne pregatim pt tot ce e mai rau ( asa cum spun si profetiile marilor duhovnici): noi biruri si taxe, munca pana la epuizare (sclavie), saracire generalizata, confiscarea abuziva a bunurilor, supraveghere si control total, inciparea cu numarul fiarei, lupte fraticide de strada, cutremure si razboaie…

Ivan Farkas: Daca tara asta se afla in mizerie, asta se intampla din vina cetatenilor acestei tari - de la simplul cetatean, care ”se descurca” prin diverse mijloace, care nu sunt de laudat, si pana la cei care se afla la carma tarii, toti fura si, atunci cand sunt trasi la raspundere, se considera victime. Poporul asta a decazut pt ca majoritatea a capatat o gandire de gaina. Din pacate, cei care au coloana vertebrala si caracter sanatos, sunt eclipsati de majoritatea asa zisilor patrioti.

Maria Sara: Tehnocratii, la plecare, trebuie controlați în buzunare!

Ileana Suket: E o tampenie sa votezi cand esti sub stare de asediu! Sanatatea, dupa mintea unora, trebuie sa devina privata. Adica sa se faca bani pe suferinta oamenilor. Nu publica, pentru ca fiecare om sa dispuna de sistemul de sanatate! Ai bani - te tratezi, nu... mori linistit!

Ovidiu Bajan: Din turma de oi scârbit, am să ies/ pe-ai mei - amărâți - am decis să-i aleg.
Marian Bolovan: Un om simplu, din popor, lucid și responsabil, bun gospodar, de ce nu are acces pe căcatul de tembeliziune? EU, Bolovan- voievod, sunt un dictator !!! Da !! Un dictator bun !!!
Ninel Merisoiu: Legea mă obligă ca la mașina firmei pe care o folosesc să am foaie de parcurs, ordin de deplasare etc. și sa fac normarea consumului (ca pe vremea lui "Ceașcă") și să nu folosesc masina în interes personal. Dar ei, cei de la "Stat", fac așa ceva?
Academia Catavencu: In Sura 5/38 din Coran se scrie: ”în ceea ce-i privește pe hoți, fie ei bărbați sau femei, taie-le mâinile, ca pedeapsă pentru ce au făcut.” Acest lucru e considerat de juriștii pesedisti inacceptabil: ”Cum să tăiem noi mâinile lu domnu Dragnea? Păi… și el, săracu, dacă ajunge premier, cu ce mai fură? E clar, deci, că trebuie modificat și Coranul și ștearsă din el această prevedere!”

Stareţul Dionisie: Înainte era foarte greu de trăit, osteneală multă, nevoie, sărăcie, dar multă bucurie duhovnicească, simplitate, prostime sfântă. Astăzi sunt multe înlesniri, dar pentru că nu ştim să le folosim după Dumnezeu, ne depărtează de El. E multă tulburare sufletească şi nu mai este bucuria aceea simplă. Nu ştiu, dar aşa văd eu lucrurile, s-a slăbănogit omenirea. Singura noastră salvare este să ne întoarcem la simplitatea noastră, la prostimea noastră, ca să nu mai iscodim cu mintea toate şi să ne pierdem credinţa.
O.M.Aivanhov: Necredinciosul nu încetează să acumuleze în el bariere până în punctul în care nu mai simte nimic. Cum, ceea ce nu simţim, nu există, el ajunge să spună: „Dumnezeu nu există.” În timp ce, pentru acela care crede în El, Dumnezeu există. Numai că, de cele mai multe ori, această credinţă nu este complet conştientă. Pentru ca ea să devină, el trebuie să ajungă să simtă că Dumnezeu trăieşte în sinea sa şi că el trăieşte în Dumnezeu, până când formează cu El o unitate absolut nedisociabilă.
Hrisostom Filipescu: Sus să avem inimile!

Cristian Andrei: Ai mâncat bine de Crăciun? E burta plină?
Gabriela Makkai: Gata, de trei zile, ziua a'nceput sa crească. Acuş infloresc caişii, se coc ciresele... Trece timpul!